Nieuws

Davidsfonds Nieuws
Ontdek hier de laatste nieuwtjes van de Davidsfondsafdeling van Haaltert.

Beste leden en sympathisanten,

 

Met veel enthousiasme staan we klaar om een nieuw werkjaar aan te vatten.

Ons programma is ook dit jaar zeer gevarieerd: een komische lezing, een toneel, een aangrijpende getuigenis, een uitstap, muziek: voor elk wat wils. We hebben bovendien getracht om onze activiteiten op verschillende locaties in Haaltert te laten doorgaan.

We hopen via onze activiteiten mensen samen te krijgen rond cultuur.  Als we Wikipedia raadplegen vinden we volgende definitie:

Cultuur is dat wat de mens schept. Het begrip staat tegenover "natuur" (dat wat aangeboren is, wat spontaan en zonder menselijk toedoen is ontstaan) en verwijst naar menselijke activiteit en de symbolen die deze activiteit betekenis geven. Cultuur is een basisbegrip in de sociologie, de antropologie, de archeologie en de geschiedschrijving.  

Cultuur is dus iets van en voor iedereen. Het schept een verbondenheid en interactie.  Het zet ons aan het denken over ons zelf en de maatschappij. Het doet ons dan ook steeds plezier als de deelnemers blijven napraten en meningen uitwisselen.

Noteer alvast de data in jullie agenda. Toon ons programma ook eens aan buren, vrienden, familie… Wie weet hebben ze interesse!

Tot binnenkort.

Johan Van den Steen

Voorzitter Davidsfonds Haaltert